Històric

Jane Goodall a la UAB, Conferència oberta al públic i Simposi de Primatologia i Conservació

Del 03/05/2012 al 10/05/2012

La Doctora Jane Goodall és una personalitat insigne, d’aquestes que la Humanitat genera molt rarament. Primatòloga britànica de fama mundial, és coneguda pels seus revolucionaris estudies en les selves de Tanzània, entre ximpanzés salvatges, des d’on va redefinir l’espècie humana i la imatge que Homo sapiens tenia de sí mateix. La seva activitat científica i en el camp de la conservació ha estat reconeguda internacionalment amb nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen el Premi Príncep d’Astúries a la Recerca l’any 2003, el títol de Missatgera de la Pau de les Nacions Unides o el Doctorat Honoris causa atorgat per més de quaranta universitats arreu del món.
La Doctora Goodall viatja 300 dies a l’any difonent un missatge d’esperança per tot el món. La propera parada en el seu periple és ni més ni menys a Barcelona, on té previst fer una estada del 3 al 10 de maig per celebrar el Global Meeting de tots els Instituts Jane Goodall del món. L’Institut Jane Goodall (IJG, www.janegoodall.es) ha triat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a plataforma per a la seva visita i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) ha estat treballant en estreta col•laboració per fer possible l’excepcional visita de la Dra. Goodall a la UAB.
Ella, amb la seva profunda visió científica, basa el seu discurs en el que denomina “Raons per l’esperança”, un compendi d’arguments rigorosos contra el pessimisme, que des del seu magnetisme, transfereix com ningú als destinataris. L’IJG i l’ICTA posen a l’abast de tota la comunitat universitària i el gran públic tres formes d’entrar en contacte amb l’incomparable testimoni en primera persona d’una de les més brillants científiques del segle XX:

1. Conferència “Raons per l’esperança”
Dia i hora: Dilluns 7 de maig, a les 18.30h.
Lloc: Sala d’Actes del Rectorat de la UAB, Campus de Bellaterra.
Descripció: La conferència tractarà sobre els més de cinquanta anys d’incansable treball de la Doctora Goodall, tant a nivell científic com d’educació ambiental i conservació. Participaran també membres del IJG d’Àfrica. Hi haurà servei de traducció simultània.
Més informació: www.janegoodall.es

2. Simposi de Primatologia i Conservació
Dia i hora: Dissabte 5 de maig, de 10.00h a 18.30h.
Lloc: Campus de Bellaterra.
Descripció: Una oportunitat única per conèixer de primera mà el treball de recerca, conservació, educació i sensibilització desenvolupat per experts i alts científics dels Instituts Jane Goodall a diferents països africans, reunits en exclusiva a Barcelona.
Més informació: www.janegoodall.es/es/summit

3. Una vetllada amb Jane Goodall, la dona que va redefinir la nostra espècie
Dia i hora: Dimecres 9 de maig, a les 20.30h.
Lloc: Hotel Catalonia Barcelona Plaza (Plaça Espanya 6, Barcelona)
Descripció: Sopar benèfic i conferència exclusiva amb una de les científiques i activistes de més impacte dels nostres temps, que va ajudar a establir un pont entre Homo sapiens i la resta del Món Animal.
Més informació: www.janegoodall.es/es/benefico
Esperem que la seva visita sigui una oportunitat única per reflexionar sobre la situació del món i ressituar el discurs ambiental al lloc que mereix en la nostra agenda global, com a integrants que som dels ecosistemes del nostre planeta.

Referència : www.janegoodall.es Més informació

© 2008 ICTA - Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats